Prof. Constantinos Koutsojannis

Koutsojannis

Δρ Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης
Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής

(ORCID: 0000-0003-2664-2127)

Διευθυντής
Εργαστηρίου Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης

Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη, Κτίρο Β', 1ος όροφος 26504 Ρίο
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Γεννήθηκε το 1964 στη Ναύπακτο και μεγάλωσε στη Πάτρα όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής της Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών εκπόνησε δυο διπλωματικές εργασίες. Το θέμα της 1ης διπλωματικής εργασίας ήταν "Η Βελτίωση Διακριτικής Ικανότητας Αξονικής Τομογραφίας με βάση το Βιολογικό Υπόστρωμα" (εκπονήθηκε στο Ιατρικό Τμήμα) και το θέμα της 2ης διπλωματικής εργασίας ήταν "Η Σχεδίαση Μικροϋπολογιστικού Συστήματος Ελέγχου με βάση τον επεξεργαστή Μ 6800" (εκπονήθηκε στο Φυσικό Τμήμα).

Ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές σπουδές του ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα την "Φυσικομαθηματική Ανάλυση σήματος Ακουστικών Προκλητών Δυναμικών με βάση το Νευροανατομικό Υπόστρωμα". Στην συνέχεια εργάσθηκε πάνω από μια 10ετία ως Κλινικός Φυσικός Ιατρικής, σε διαγνωστικά κέντρα, σε εταιρείες Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς και ως Διευθυντής Σπουδών σε Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει προσφέρει διδακτικό έργο ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Πάτρας, και τα τελευταία χρόνια ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, διδακτικό έργο σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής καθώς και της Ιατρικής Σχολής, που αφορούν στην Πληροφορική, την Βιο-Φυσική, την Ηλεκτροφυσιολογία, Τις Μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Βιοστατιστική και την Μεθοδολογία Έρευνας. Σήμερα υπηρετεί ως Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής και Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επιστημών Αποκατάτασης Υγείας, του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά την συγχώνευση του ΤΕΙ ΔΕ στο εν λόγω ίδρυμα.
 
Τα επιστημονικά – ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα που αφορούν την Ιατρική Φυσική, τη Βιοφυσική, την Ηλεκτροφυσιολογία, την Επεξεργασία Βιοσημάτων, τη Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση μέσω διαδικτύου. Στα πεδία αυτά έχει συμμετάσχει σε αρκετές επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια με κριτές καθώς σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά αναπτυξιακά προγράμματα. Επίσης έχει εκλεχθεί πρόεδρος επιτροπων η μέλος  ομάδων εργασίας της EFOMP (Projects Committee, Science Committee και τις Ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας A.I. Working Group, Physiological Measurements Working Group και Nonionizing Radiation Protection Working Group καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην Ευρώπη (ExPaMed).


Βιβλία
 

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 814431